Зупинка - станція ВАПНЯРКА

Вітаємо Вас Гість

Група "Гости" | Пт, 29.03.2024, 07:03
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Зупинка - станція Вапнярка » Вапнярка » Різне » Моя медкомісія (Комісія на право керування транспортом)
Моя медкомісія
ArgiopДата: Ср, 30.09.2009, 20:04 | Повідомлення # 1
Група: Администраторы
Повідомлень: 6
Статус: Offline
Почну все з початку.

Проживаю і працюю в смт. Вапнярка, купив авто і зрозумів, що без прав іздити не вдастся. Тоді мною було прийнято рішення піти в автошколу на навчання. Поїхав в м. Тульчин (гадаю раз там здавати то і вчитимусь теж там) . Поспілкувавшись з викладечем місцевого ДОСААФ виявилось, що для того, щоб навіть навчатись потрібна місцева, тобто тульчинська (районна) приписка, мол десь тимчасово припишіться на період навчання і нема проблем... Але проблеми таки є і трохи подумавши було вирішено отримувати права в рідному районному центрі. З деякого досвіду знаю, що перш за все повинна бути "медична карта огляду водія" і погнали.....

День перший...(вівторок 30.09)

1. Приїхавши до лікарні підходжу до віконечка над яким написано "РЕЄСТРАТУРА" і трохи зачекавши пояснюю, що я влесне хочу. Вона (медсестра) запитує мене якийсь номер і коли я відповів, що немаю уявлення запитала ФІО і місце прооживання. Видавши мені медкартку назвала номер 804(цей номер ***804 наклеїний на картці, мабуть їм так швидше шукати) і направила до завідуючої відділенням ...... Борисівни(імені і номеру кабінету не пам'ятаю). Її кабінет знаходиться на другому поверсі.

2. Підхожу, черги нема, насторожило, .... Борисівна мовчки взяла мою карточку, щось записпла в своєму журналі, дала чистий бланк "Медична картка огляду водія(кандидата у водії) транспорту №__" і направлення на аналізи крові, сечі (мочі). Далі каже - "привезеш з Вапнярки довідки від терапевта і невролога, що ти не стоїш на якомусь там обліку і. т. п". А поки що йди в 9 кабінет.

3. Підходжу до 9-го кабінету(старша медсестра), черга чоловік так 10-15, точно сказати важко. Думаю "мені точно сюди" і знайшовши крайнього зайняв чергу. Дивно, але чекати довелось не довго, близько 20-30 хв. Зайшов, дав чистий бланк, паспорт і 1 фото. Пока вона його заповняла я запитав, чи можна якось пройти цю комісію без її проходження особисто ціною матеріалльної допомоги і. т. п. У відповідь мені спокійно відповіли - "раніше можна було а зараз ні". Чи я не так говорив, чи вигляд у мене "пальоний", не знаю але факт є факт. Після усіх формальностей каже: "йди в 4-й кабінет там тобі дадуть направлення на аналіз крові з вени".

4. Підійшов до 4-го кабінету, напис на дверах "психіатр",черга неймовірна (якась школа проходить медкомісію), плюнув і пішов....

5. Винятково інтуєтивно я зайшов в "кабінет долікарського огляду" де мене виміряли, зважили, перевірили глаз і слух, зафіксували тиск, записали все це неподобство в картку..... і відпустили

6. Далі пішов здавати кров. Зновуж таки на "автоматі" знайшов лабораторію (мабуть я там уже колись був ) . Відчиняю двері, а там ще троє дверей, заходжу в перші, показую папірі, одразу відправляють в аптеку за голкою. Я повернувся, прокололи, взяли (кров з пальця) і кажуть: йди не зупиняючи кров в наступні двері, де посмокчуть крові для аналізу на цукор doctor . Пішов - відсмоктали (крові!!!!) дали папірець і сказали не губити (там написано Глюкоза в крові - 2,95 ммоль/л). Зайшов в треті двері, де мені мовчки вказали на порожню майонезну баночку. Я мовчки кивнув, взяв і пішов......прийшов і віддав.

7. Згадавши щось про кров з вени, знайшов де вони її беруть, але там відповіли, що в мене, ще нема направлення від психіатра на це діло і я згадав про 4-й кабінет. Піднявся, черги нема, мабуть і лікаря теж нема - подумав я, але відчинивши двері приємно здивувався. Там мене запитали чого так пізно (було за 12 годину) і чи я вже заплатив. Трохи погримавши дали направлення і сказали де і скальки платити (29.60 в ощадбанку і 103 грн на місці в лікарні. Міг і раніше хтось сказати gossip .

8. Повернувшись в той кабінет де беруть кров з вени і з'ясувавши, що кров приймають лише до 12.00 пішов платити лікарні її законні 103 грн.

9. Знайшов бібліотеку де має сидіти касир - а його нема, він виявляється теж працює до 12.00.

10. В ощадкасу я теж ледь встиг(був останнім кого вони прийняли) бо обідня перерва в них з 13.00.

11. Приїхавши в Вапнярку одразу пішов до міської лікарні. Процес отримання однієї довідки (від двох лікарів) зайняв близько години, причому небуло жодного пацієнта і всі потрібні мені лікарі були на місці (і кабінети їхні сусідні)
На цьому один день проходження комісії завершився. Далі буде.....

P.S. Після повного завершення спробую дати перелік всіх необхідних папірців і порядок проходження.

 
ArgiopДата: Чт, 01.10.2009, 21:54 | Повідомлення # 2
Група: Администраторы
Повідомлень: 6
Статус: Offline
День другий... (середа 01.10)

1. З самого ранку в фізіотерапевтичному кабінеті здаю кров з вени і біжу платити 103 грн. в касу лікарні, яка знаходиться в бібліотеці. Черг біля цих кабінетів я не спостерігав.

2. Доречі цих два дні, що я проходив комісію, лікарня густо набита школярами з районних шкіл. Але навіть за цих обставин невролога(12 кабінет), окуліста(офтольмолог)(15 кабінет), хірурга(10 кабінет) і отоларінголога(13 кабінет) я пройшов на протязі години.

3. Останнім в списку(я собі так гадав fool ) був терапевт. Запитавши чоловік десь зо 5 виявилось, що терапевт це "завідуюча відділенням", та сама ... Борисівна до якої я заходив спочатку. Черги там не було. Не встиг я розкрити рота як вона одразу відправила мене за результатами аналізів і з ними до нарколога по "СЕРТИФІКАТ" deal (а черга там огогооооо!!! wacko ).

4. Повернувя в лабораторію і виявив, що оскільки я кров з вени здав лише вранці то і результат буде після 14.00, що мене власне потішило(добре хоть сьогодні biggrin ).

5. Пішов пообідав пиріжками, сів на лавку, що знаходиться на території лікарні і подрімав десь години з півтори. Рівно о 14.00 я вже отримав результат.

6. Підходжу до самого страшного кабінету з написом "НАРКОЛОГ", черга значно поменшала, я зафіксувався 5-м. Висидів близько години broken , і рівно о 15.00 вийшла нарколог і порадувала нас всіх (3-х чоловік, що залишились) що прийме лише одного бо робочий день в них до трьох. Звичайно цим одним був не я dwarf .

Далі буде....

 
ArgiopДата: Пт, 02.10.2009, 21:27 | Повідомлення # 3
Група: Администраторы
Повідомлень: 6
Статус: Offline
День третій....(четверг 02.10)

1. Зранку згадав, що не забрав ще один результат аналізу(далі як виявилось і не один), а саме - мочі. Забрав результат і бігом до нарколога. В черзі я виявився всього четвертим. Сиджу чекаю, аж раптом підходять два чурки (цигани чи молдавани не дуже розібрав) і кажуть черзі: "нам швидко, лише підпис і печать поставити". Відповіді вони не дочекалися і тому рванули нагло самі. В результаті один з них там просидів хвилин 30, а інший (я був вжасі) аж 1 годину 20 хвилин!!! shock censored . Далі зайшов, зробив пожертву в 10 грн., і за хвилин 15 сертифікати були в мене на руках.

2. Далі до терапевта за заключенням. Там виявилось, що я ще мав зробити кардіограму... Це зайняло хвилин 10.

3. Направили знову в 9 кабінет(старша медсестра) та трохи погримавши "де я був два дні " (і тут я нарешті дізнався, що ця комісія проходиться лише два дні в тиждень, а саме середа-черверг) прийняла. Як виявилось я знову провтикав - результат аналізу на групу крові. Побіг швиденько за ним і гадав, що вже все.

4. А ні. Відправила вона мене знову до терапевта-завідуючої відділенням за підписом, там підписали і знову відпавили за печаткою в 9 кабінет. І тут нарешті мені сказали ГУЛЯЙ ВАСЯ!!!!.

Отже підсумки: три повних дні(середа, четверг, п'ятниця), 103 грн(за сертифікат)+29.60 грн.(власне за комісію)+30 грн.(дорога)+2.50(голка і шприц на аналізи)+10 грн.("добровільна" пожертва)=175 гривень. cry

 
ArgiopДата: Пт, 02.10.2009, 22:18 | Повідомлення # 4
Група: Администраторы
Повідомлень: 6
Статус: Offline
Для тих кому всю цю мульку читати не цікаво даю перелік паперів і порядок проходження коротко.

Не залежно від категорії (А В С) при собі мати:
- 150 грн(приблизно)
- шприц(5 мл.)
- голку для проколу
- паспорт
- 2 фотографії 3*4
- військовий квиток(до 25 років)
- якщо є - результат флюрографії, щоб там час не втрачати
- довідку від терапевта і невролога з місцевої лікарні, що Ви не стоїте на обліку(там має бути підпис і печать кожного з лікарів + підпис і печать завідуючого(Боровский здається) + печать реестратури - не забудьте це все!!!! dont ).

1. По дорозі до лікарні плотите в ощадбанку 30 грн. (вони там вкурсі)
2. Карточка в реєстратурі
3. Далі до завідуючої за направленнями на аналізи
4. 9-й кабінет за бланком
5. 4-й кабінет за направленням на аналіз крові з вени (нарколог)
6. Спершу здаєте кров з вени в фізіотерапевтичному кабінеті (на першому поверсі) бо працюють до 12.00
7. Плотите 103 грн. в касі (бібліотека на другому поверсі в іншому крилі) бо теж до 12.00
8. Далі в лабораторії аналіз крові і сечі (одразу віддадуть аналіз на цукор - не загубіть cool )
9. Поряд і кардіограму робите(резулльтат віддають одразу)
10. Кабінет долікарського огляду(вага, ріст, тиск)
11. Далі проходите лікарів - невролога(12 кабінет), окуліста(офтольмолог)(15 кабінет), хірурга(10 кабінет) і отоларінголога(13 кабінет) в будь якому порядку
12. Переносите (або робите) флюрографію
13. Забираєте результати аналізів - має бути три бумажки (загальний аналіз крові, мочі, група крові)
14. До нарколога з квитанціями і аналізами
15. Далі до терапевта
16. 9-й кабінет
17. Завідуюча відділенням (той самий терапевт)
18. Знову 9-й кабінет і Все cry wacko

Трохи везіння і можна пройти все за 1 день!

P.S. Умови і ціна можуть змінюватись. Що не так - мене не бити, стаття лише для ознайомлення. ah

 
Зупинка - станція Вапнярка » Вапнярка » Різне » Моя медкомісія (Комісія на право керування транспортом)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Адміністратори сайту Argiop (ICQ: ) і Ramzes (ICQ: 368-949-583)

Copyright MyCorp © 2024