Почну все з початку. Проживаю і працюю в смт. Вапнярка, купив авто і зрозумів, що без прав іздити не вдастся. Тоді мною було прийнято рішення піти в автошколу на навчання. Поїхав в м. Тульчин (гадаю раз там здавати то і вчитимусь теж там) . Поспілкувавшись з викладечем місцевого ДОСААФ виявилось, що для того, щоб навіть навчатись потрібна місцева, тобто тульчинська (районна) приписка, мол десь тимчасово припишіться на період навчання і нема проблем... Але проблеми таки є і трохи подумавши було вирішено отримувати права в рідному районному центрі. З деякого досвіду знаю, що перш за все повинна бути "медична карта огляду водія" і погнали.....
День перший...(вівторок 30.09)
1. Приїхавши до лікарні підходжу до віконечка над яким написано "РЕЄСТРАТУРА" і трохи зачекавши пояснюю, що я влесне хочу. Вона (медсестра) запитує мене якийсь номер і коли я відповів, що немаю уявлення запитала ФІО і місце прооживання. Видавши мені медкартку назвала номер 804(цей номер ***804 наклеїний на картці, мабуть їм так швидше шукати) і направила до завідуючої відділенням ...... Борисівни(імені і номеру кабінету не пам'ятаю). Її кабінет знаходиться на другому поверсі.
2. Підхожу, черги нема, насторожило, .... Борисівна мовчки взяла мою карточку, щось записпла в своєму журналі, дала чистий бланк "Медична картка огляду водія(кандидата у водії) транспорту №__" і направлення на аналізи крові, сечі (мочі). Далі каже - "привезеш з Вапнярки довідки від терапевта і невролога, що ти не стоїш на якомусь там обліку і. т. п". А поки що йди в 9 кабінет.
3. Підходжу до 9-го кабінету(старша медсестра), черга чоловік так 10-15, точно сказати важко. Думаю "мені точно сюди" і знайшовши крайнього зайняв чергу. Дивно, але чекати довелось не довго, близько 20-30 хв. Зайшов, дав чистий бланк, паспорт і 1 фото. Пока вона його заповняла я запитав, чи можна якось пройти цю комісію без її проходження особисто ціною матеріалльної допомоги і. т. п. У відповідь мені спокійно відповіли - "раніше можна було а зараз ні". Чи я не так говорив, чи вигляд у мене "пальоний", не знаю але факт є факт. Після усіх формальностей каже: "йди в 4-й кабінет там тобі дадуть направлення на аналіз крові з вени".
4. Підійшов до 4-го кабінету, напис на дверах "психіатр",черга неймовірна (якась школа проходить медкомісію), плюнув і пішов....
5. Винятково інтуєтивно я зайшов в "кабінет долікарського огляду" де мене виміряли, зважили, перевірили глаз і слух, зафіксували тиск, записали все це неподобство в картку..... і відпустили
6. Далі пішов здавати кров. Зновуж таки на "автоматі" знайшов лабораторію (мабуть я там уже колись був ) . Відчиняю двері, а там ще троє дверей, заходжу в перші, показую папірі, одразу відправляють в аптеку за голкою. Я повернувся, прокололи, взяли (кров з пальця) і кажуть: йди не зупиняючи кров в наступні двері, де посмокчуть крові для аналізу на цукор . Пішов - відсмоктали (крові!!!!) дали папірець і сказали не губити (там написано Глюкоза в крові - 2,95 ммоль/л). Зайшов в треті двері, де мені мовчки вказали на порожню майонезну баночку. Я мовчки кивнув, взяв і пішов......прийшов і віддав.
7. Згадавши щось про кров з вени, знайшов де вони її беруть, але там відповіли, що в мене, ще нема направлення від психіатра на це діло і я згадав про 4-й кабінет. Піднявся, черги нема, мабуть і лікаря теж нема - подумав я, але відчинивши двері приємно здивувався. Там мене запитали чого так пізно (було за 12 годину) і чи я вже заплатив. Трохи погримавши дали направлення і сказали де і скальки платити (29.60 в ощадбанку і 103 грн на місці в лікарні. Міг і раніше хтось сказати .
8. Повернувшись в той кабінет де беруть кров з вени і з'ясувавши, що кров приймають лише до 12.00 пішов платити лікарні її законні 103 грн.
9. Знайшов бібліотеку де має сидіти касир - а його нема, він виявляється теж працює до 12.00.
10. В ощадкасу я теж ледь встиг(був останнім кого вони прийняли) бо обідня перерва в них з 13.00.
11. Приїхавши в Вапнярку одразу пішов до міської лікарні. Процес отримання однієї довідки (від двох лікарів) зайняв близько години, причому небуло жодного пацієнта і всі потрібні мені лікарі були на місці (і кабінети їхні сусідні)
На цьому один день проходження комісії завершився. Далі буде.....
P.S. Після повного завершення спробую дати перелік всіх необхідних папірців і порядок проходження.